–>

СВР Битола апелира до граѓаните да не палат стрништа и земјоделски површини

СВР-Битола-апелира-до-граѓаните-да-не-палат-стрништа-и.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKБитолската полиција апелира до граѓаните на подрачјето Битола да не се пали оган на отворен простор откако деновиве настанаа неколку пожари како последица од намерно запалени стрништа.

-Апелираме да не се пали оган на отворен простор, да не се палат стрништа, земјоделски површини, отпад и друг горлив материјал и да не се фрлаат отпушоци од цигари и догорчиња. Доколку граѓаните забележат пожар на отворен простор најбрзо што може да го пријават во надлежните институции, апелираат од СВР Битола.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK