Сведоците на јавното обвинителство и натаму во корист на одбраната на Жан Митрев

Zan-Mitrev-Clinic
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На денешното рочиште за случајот „Жан Митрев“, сведоците на обвинителството повторно дадоа искази целосно во корист на одбраната на д-р Жан Митрев. Сведокот на обвинителството кој што го развивал софтверот на Клиниката „Жан Митрев“ потврди дека станува збор за врвна дигитализација на највисоко ниво, најдобра во регионот и пошироко. Измени на податоци се речиси невозможни и самиот софтвер ги собира и ги генерира сите податоци.Вториот сведок, единствен увозник на машините и филтрите за хемофилтрација во Македонија потврди дека во време на пандемијата производителот Baxter не можел да постигне да произведе филтри колку што била побарувачката и поради употреба на филтрите за хемофилтрацијата за ковид-19 ширум светот и заради последиците од ковид кај нефролошките пациенти. Во Македонија машините и филтрите за хемофилтрација, нагласи, дека се одобрени од надлежните органи од 2008 и 2009 година. Оxiris филтерот кој што е употребуван за хемофилтрација е одобрен од надлежните органи во Македонија уште во 2013 година, а пак во времето на пандемијата 2020 година е одобрен за увоз и регистриран како медицинско средство за хемофилтрација и при Ковид 19.

ЦЕЛА ВЕСТ НЕТПРЕСС

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK