Свечености по повод 74-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј

kiril-i-metodij
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во рамки на свеченостите по повод одбележувањето на 74-годишнината од основањето на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј и одбележувањето на Денот на светите браќа, кој воедно е и патронен ден на Универзитетот, денеска во рамки на универзитетскиот кампус ќе биде положено цвеќе на нивниот споменик.

Вечер, во Македонската филхармонија ќе се одржи Свечена академија која ќе почне со интонирање на државната химна на Република Северна Македонија, свечената химна на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје и тудентската химна „Гаудеамус“.

Пригодна реч на Академијата ќе одржи ректорот на Универзитетот, проф. д-р Никола Јанкуловски, по што ќе следува уметничка програма на ансамблите на ФМУ – Скопје.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK