Собранието ги верификуваше мандатите на пратениците

sobranie4.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСобранието во рамки на конститутивната седница со 101 глас „за“ од вкупно 117 присутни го усвои извештајот на Верификационата комисија и ги верифицираше мандатите на 118 пратеници.

Mандатот на пратениците од стариот собраниски состав завршии.

На новите пратеници кои се носители на други функции исто така им престана функцијата.

На шест пратеници им се прекинува функцијата во Владата заради што Владата ќе ги извршува само техничките функции до избор на новата влада.

Талат Џафери, кој моментално е премиер во техничката Влада, нема да учествува во работата на Собранието се до изборот на новата влада.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK