(Видео) Јовановска: Заради инаетот на ДПМНЕ, заглавија проектите за градинки и училишта во Скопје

katerina-jovanovska-levica-gradsk.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа денешната седница на Советот на Град Скопје, советничката од Левица – Катерина Јовановска истакна дека инаетот на ДПМНЕ е причина за заглавените проекти за училишта и градинки во Скопје.

– Досега требаше да научите дека советничките групи и советниците поднесуваат иницијативи, а градоначалникот е тој којшто поднесува предлог – одлука. Зошто советничката група на ВМРО – ДПМНЕ не поднесе иницијатива, туку го рипна Градоначалникот и веднаш поднесе предлог – одлука? Одговорот го кажа самата колешка Марија, којашто кажа дека тоа е поради ИНАЕТ што се води помеѓу советничката група на ВМРО – ДПМНЕ и Градоначалникот со службите на градот Скопје – потенцираше советничката Катерина Јовановска од Левица.

Левица секогаш апелира кон запазување на правните процедури. Обраќајќи се кон граѓаните, Јовановска од рече:

,,Почитувани граѓани, поради инает којшто го води советничката група на ВМРО – ДПМНЕ со нивниот градоначалник, дечињата од Аеродром, Кисела Вода и Гази Баба ќе почекаат уште долго време додека седнат во клупите на училиштата којшто треба да се изградат и градинките, како и спортското игралиште што досега требаше да се изгради, а не предизборно да ги донесуваат во погрешна процедура овие одлуки”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK