Неколку скопски населби и села утре изутрина без струја

struja_34535355353
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 – Екипите на Електродистрибуција утре во периодот од 4:00 до 8:00 часот ќе работат на реконструкција и модернизирање на мрежата со цел подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија поради што без струја ќе останат неколку скопски населби и села.

Поради реализација на овој зафат, како што информираат од ЕВН Македонија, без снабдување со електрична енергија ќе останат дел од село Волково, селата Кондово, Горно Свиларе, Долно Свиларе, Грачани, Радуша, Дворце, Копаница, Рашче, Бојане,.Сарај, Глумово, Грчец, Шишево, Арнакија, Паничари, Раович, Ласкарци, Љубин, Букович и матка Матка, како и дел од населбите  Карпош 3, Карпош 4, Влае, Хром, Момин Поток, Злокуќани, Козле, Нерези и Тафталиџе.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK