–>

Сакал да шверцува 15 илјади австралиски долари и 10 илјади евра, го фатиле граничарите на Ќафасан

pari-zaplena-2.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Запленети се 15.050 австралиски долари, откако македонски државјанин на влез во државава на граничниот премин Ќафасан кај царинските службеници пријавил само две илјади долари, иако со себе носел поголема сума девизи, известува Царинската управа.

– Поради сомневање, царинските службеници пристапија кон личен претрес при што во рачната ташна му пронајдоа 10 илјади евра и 15.050 австралиски долари, се додава во соопштението на Царинската управа.

Согласно Законот за девизно работење на патникот му се вратени 10 илјади евра, додека останатите се задржани и согласно регулативата ќе бидат предадени во Народна банка. Против лицето е поднесена пријава за девизен прекршок до надлежниот суд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK