Поради Задушница, посебен сообраќаен режим во Скопје

jsp_avtobusi_345343534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерството за внатрешни работи ги известува граѓаните дека денеска, поради верскиот празник Задушница, од страна на Единицата за безбедност на патниот сообраќај при СВР Скопје ќе бидат преземени мерки за посебен режим на сообраќај за безбедно и непречено одвивање на сообраќајот.

 

Имено, со почеток од 6 часот, сообраќајот кон градските гробишта „Бутел“ ќе се одвива во една насока (кружно), односно сите возила ќе се упатат по улицата Бутелска, лево по улицата Александар Урдаревски, лево по улицата Боца Иванова и десно до влезот на гробишта „Бутел“, а за излез од гробиштата десно по улицата Боца Иванова до кружниот тек на улицата Бутелска, па лево по улицата Бутелска и десно по улицата Кемал Сејфула.

Посебен режим на сообраќај ќе се воведе и во околината на гробишта „Камник“ и во Ѓорче Петров.

СВР Скопје апелира до граѓаните да ги почитуваат наредбите што ги издаваат полициските службеници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK