–>

Полициските хеликоптери исфрлија околу 200 тони вода на пожарот во скопски Илинден

gasenje-pozar-helikopter.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во текот на вчерашниот и денешниот ден (26 и 27.08) Одделот за воздухопловни единици на МВР по добиено барање од ЦУК за гасење на пожар кај селата Бучинци и Ајватовци, на територија на општина Илинден, упати два хеликоптери (Ми-171 и Бел-212).

Хеликоптерите на МВР врз пожарот исфрлиле околу 200 тони вода.

Пожарот е локализиран.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK