„По две недели уште нема разрешница за упадот во М-НАВ, власта ги спасува бандитите на ДУИ“, вели ВМРО-ДПМНЕ

Осуммина-осомничени-ја-загрозиле-безбедноста-на-воздушниот-сообраќај-на-аеродромот.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK„По две недели уште нема разрешница за упадот во М-НАВ, власта ги спасува бандитите на ДУИ. Од директори од ДУИ, до напаѓачи од ДУИ до обезбедување блиско до ДУИ, сите патишта од упадот во М-НАВ водат кон ДУИ“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

„Бандитите од европската ДУИ го загрозиле авиосообраќајот, само затоа што вработените не го прифаќале диктатот на власта за партиските вработувања на ДУИ.

Агенцијата за обезбедување блиска до ДУИ не го заштитила објектот и дозволила влез на бандитите кои тепале вработени.

М-НАВ наместо да го раскине договорот со Агенцијата за обезбедување, тие и понатаму продолжуваат да ги користат нивните услуги, иако истата не била на висина на задачата.

Очигледно е дека власта не смее да го промени статус квото во М-НАВ, СДС заради ден повеќе власт молчи на секој испад на ДУИ. Никогаш не било полошо. Важно е да ги поразиме“, се наведува во соопштението на ВМРО-ДПМНЕ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK