–>

Петта фаза од дезинсекција против ларви од комарци

Петта-фаза-од-дезинсекција-против-ларви-од-комарци.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Градот Скопје известува ека во петок на 22.09.2023 година на подрачјето на Скопје ќе се врши дезинсекција (петта фаза) против ларви од комарци, односно во раните утрински часови ќе се изврши авионската, а во текот на денот и терестричната дезинсекција.

Доколку временските услови не го дозволуваат вршењето на дезинсекцијата, ќе се прска првиот нареден ден, кога ќе бидат поволни временските услови, во истите термини.

Се известуваат пчеларите навреме да ги преземат потребните мерки за заштита на пчелите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK