Во пелагонискиот регион почна постапката за поднесување на барања за плаќања во земјоделството

kravi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во пелагонискиот регион почна постапката за поднесувања на барања за директни плаќања во земјоделството, а последниот рок за поднесување е 30 јуни.

Од подрачната единица на Министерството за земјоделство, шуарство и водостопанство со седиште во Битола информираат дека барањата се поднесуваат за сточарско производство за обележани грла говеда, овци и кози, за маторици, презимени пчелни семејства како и за заклани говеда во кланица, потоа за органско земјоделско производство, како и за растително производство по обработлива земјоделска површина со поледелски и градинарски култури, за одржување на постоечки површини со овошни и лозови насади како и површина за производство на сертифициран семенски и саден материјал.

За полесно реализирање на оваа финансиска поддршка за пелагонските земјоделци и сточари, стручна помош обезбеди подрачната единица на МЗШВ во Битола.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK