Светлана Колариќ нов Претседател на Советот на Општина Кисела Вода

1-1-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОпштина Кисела Вода доби нов Претседател на Советот. Светлана Колариќ која доаѓа од редовите на ВМРО ДПМЕ денес, со мнозинство гласови беше избрана да ја извршува оваа функција, на која доаѓа откако досегашниот Претседател Иван Живковски на неодамна одржаните избори, доби пратеничко место во Собранието на Република Македонија.

Новиот Претседател на Советот на општина Кисела Вода, Светлана Колариќ се заблагодари за довербата, како и на сега веќе, пратеникот Живковски за целиот ангажман и успешна работа. Во своето прво обраќање го поздрави градоначалникот Ѓорѓиевски и истакна дека во својот мандат ќе продолжи да работи согласно законите и во интерес на жителите на Општина Кисела Вода, поддржувајќи ги добрите идеи и проекти на градоначалникот кои и досега ја трасираа Кисела Вода како една од најуспешните општини.

-Нашата соработка ќе се темели врз обврките пропишани во законите и подзаконските акти, со акцент врз Законот за окална самоуправа и статутот на оштината. Нашата цел е заедничка и единствена, како и досега, да спроведуваме одговорни политики, работејќи трнспарентно и исклуиво во интерес на жителите на општина Кисел Вода-исткна новиот Претседател на Советот на Општината Светлана Колариќ.

Градоначалникот Орце Ѓорѓиевски и’ ја честиташе нова позиција, му се заблагодари и на досегашниот Претседател на Советот Иван Живковски, како и на новоизбраниот советник кој доаѓа на неговото место, Драган Василевски.

„Честитки за изборот на новиот претседател на Советот на општина Кисела Вода, Светлана Колариќ. Силно сум убеден дека со преземањето на обврската и своето долгогодишно искуство ќе придонесе во развојот на општината, ќе биде прва меѓу еднаквите и ќе ја оправда довербата која ѝ е дадена. Нашата меѓусебна соработка ќе продолжи исто како со досегашниот претседател, а сега пратеник во Собранието на Република Македонија Иван Живковски, за што му честитам и искрено му се заблагодарувам за неговата работа, предлози и одлуки кои беа само и само во интерес на граѓаните. Иван, ти благодарам што нивото на Советот го крена на едно високо ниво. Воедно му честитам на новиот советник во Советот, Драган Василевски, кој доаѓа од редовите на ВМРО ДПМНЕ и му посакувам понатамошна успешна работа. Продолжуваме понатаму, заедно да ја испишеме новата приказна за нашата Кисела Вода“, изјави градначалникот Орце Ѓорѓиевски.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK