Штипскиот градоначалник Јорданов во посета на Сплит

jordanov_milanovikj_4353535
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 – Градоначалникот на Општина Штип Иван Јорданов е во работна посета на Сплит, Република Хрватска. Тој денеска на својот фејбук профил информираше дека на покана на градоначалникот на Сплит, Ивица Пуљак по повод Денот на градот Сплит, присуствувал на свечен ручек со Претседателот на Република Хрватска, Зоран Милановиќ.

– Штип и Сплит како збратимени градови продолжуваат да негуваат и развиваат соработка во повеќе општествени области. Заеднички разменивме мислења и искуства за тоа како во иднина успешно да ги развиваме и унапредуваме нашите општини со цел подобрување на животот на нашите сограѓани, вели Јорданов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK