Пенов: Советот на Општина Битола треба да продолжи да функционира

penov
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Советот на Општина Битола да продолжи со работа, е пораката од министерот за локална самоуправа Ристо Пенов, кој денеска беше во работна посета на Битола, а по повод несогласувањата во општинскиот Совет и прекинот на последната седница.

-Последната седница на Советот на Општина Битола е неправилно прекината, точките што се изгласани до прекинот на седницата не се потпишани и тоа е прекршок. Продолжението е одржано со потребно мнозинство, а за изгласаните точки за да не прејудицирам, очекувам потврда од инспекторатот. Но, во секој случај треба да се направи напор седницата на Советот на Општина Битола да продолжи.Најдобро е да се постигне договор и да се работи во интерес на граѓаните, изјави министерот Пенов.

За утре напладне, претседателката на Советот на Општина Битола, Габриела Илиевска закажа вонредна седница на Советот на Општина Битола.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK