Општина Дебар објави јавен повик за доделување финансиски средства на спортски клубови и граѓански организации од областа на културата

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Општина Дебар објави јавен повик за доделување финансиски средства на спортски клубови и граѓански организации од областа на културата.-Целта на овој повик е да ја зацврсти и унапреди соработката на општината со спортските клубови и организациите од областа на културата, преку воспоставување партнерски релации и да се поттикне решавање на локални проблеми преку поголема вклученост на граѓаните и граѓанските организации, информираа од општината.

Право на учество  имаат спортски клубови и здруженија на граѓани регистрирани на територија на оваа општина, според 3аконот на здруженија на граѓани и фондации.

-3друженијата кои имаат добиено финансиски средства минатата година треба да достават финансиски извештај за финансиските средства и реализираните  активностите  заедно со потребните обрасци за аплицирање. Целосниот јавен повик со потребните обрасци може да се најдат на веб страната на општината: www.dibra.gov.mk, дообјаснуваат од општината.

Јавниот повик е врз основа на член 50 параграф 1 од Законот за локана самоуправа и одлуката на Советот на општина Дебар. Крајниот рок за доставување на барањата е 30 овој месец.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK