Одбележување на Светскиот ден на мајката во Шуто Оризари

zeni_34543534
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Национален совет за родова рамноправност (НССР), денеска ќе го одбележи 14 мај – Светскиот ден на мајката.

По тој повод, НСРР спроведе конкурс на тема „Мојата мајка“ заедно со децата и учениците од градинката, основните училишта и средното училиште во oпштината Шуто Оризари. На конкурсот учествуваа ученици и деца со цртежи и лични творби.

На авторите на најдобрите, најемотивните цртежи и лични творби денеска на одбележувањето во градинката во Шуто Оризари ќе им бидат доделени награди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK