Mеѓуопштински натпревар во прва помош за учениците од училиштата во Ѓорче Петров

Crven-krst-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо реонскиот парк во Ѓорче Петров денеска првпат се одржа натпревар во прва помош за екипи од основните училишта. Учество земаа училишта од општините Ѓорче Петров, Сарај и Карпош, односно вкупно 23 екипи.

„Ова е еден од начините организиран од Општина Ѓорче Петров во соработка со Црвен крст-Карпош преку натпревар да ги едуцира учениците со придобивките од познавање на првата помош.

Натпреварите се организираат на општинско, градско, регионално и државно ниво и имаат за цел да ја зголемат јавната свест за улогата и значењето на првата помош како живото-спасувачка вештина. Целта е пред се најмладите да се стекнат со основни познавања и вештини за правилно и навремено укажување прва помош“, велат од општината.

Општина Ѓорче Петров и во иднина ќе поддржи настани со цел едукација на нашите млади жители во насока на хуманоста и солидарноста, додаваат од општината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK