Изгаснат пожарот во штипскиот регион

deponija_34243423
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Пожарот кој од депонијата „Трештена скала” се прошири и излезе надвор од контрола, а огнените јазици поради ветерот пристигнаа и во атарите на селата Софилари и Пенуш, е целосно изгаснат.Командирот на ТППЕ-Штип, Дарко Коцев за МИА вели дека пожарникарите со четирите возила се вратени во ТППЕ- Штип. МИА претходно објави дека се зафатени ридови со сува трева и нискостеблеста шума, а пожарникарите не дозволија огнот да зафати и неожнеана нива со жито. Според проценките на Коцев опожарени се околу 40 хектари.

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов најави дека утре ќе даде повеќе информации и детали околу пожарите на депонијата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK