Новиот министер Андоновски на средба со младите од ИТ секторот

image00008.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНовиот Министер за дигитална трансформација Стефан Андоновски на првиот работен ден се сретна со млади луѓе од ИТ секторот

,,Првата официјална средба како Министер за дигитална трансформација, ја почнувам заедно со младите. Сите напори и решенија треба да бидат во насока на обезбедување добри услови младите да се развиваат и да ја гледаат и својата иднина во Македонија.’’

Тој додава и дека реформите се во фокусот на новата Влада.

,,Реформите во општеството и дигиталната трансформација се и главен акцент на новата Влада со која што ќе се овозможи и подобар стандард за живеење на младите и намалување на корупцијата.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK