Најчевска: Од каде излезе дека Стевчо е поголем криминалец од Ахмети, Груби, Османи, ако веќе се става на црна листа пред избори, зошто тоа не се луѓе од ДУИ

najcevska-701x394.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПрофесорката Мирјана Најчевска реагира за црната листа на САД, на која се најдоа и имињата на Катица Јанева и Стевчо Јакимовски.

„Ова е проблематично по повеќе основи.
Прво, што андрак бара сега Катица Јанева на црна листа на Американците кога жената која тие ја донесоа за специјален јавен обвинител е во затвор.
Второ, крајно несоодветно е на ваков начин да се атакува од странска држава претседателски кандидат непосредно пред избори. Тоа Американците си го дозволуваат само спрема Путин колку што се сеќавам“, пишува Најчевска.

„Трето, ако веќе си дозволуваат вакво вмешување, од каде тоа излезе дека Стевчо е поголем криминалец од Али Ахмети, Артан Груби, Бујар Османи и целата мафијашка банда? Ако веќе некој се става на црна листа пред избори зошто не се ставаат луѓе од ДУИ? За да се задржи ДУИ во власта?“, додава во напишаното Најчевска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK