ФК Беласица жртва на непотизам, фамилијарно доделување функции под покровителство на градоначалникот на Струмица, велат од Левица

ФК-Беласица-жртва-на-непотизам-фамилијарно-доделување-функции-под-покровителство.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПред неколку дена во јавноста одекна веста дека Тања Милушева Костадинова, сестра на актуелниот градоначалник на Струмица, Костадин Костадинов е именувана како потпретседател на струмичката гордост, фудбалскиот клуб „Беласица“. Пред да започне со нејзината „успешна“ кариера на „жена претприемач“ со отварање на бизниси со сомнително потекло на пари, Милушева работела како медицинска сестра во приватна амбуланта, велат од Левица.

„Случајно или не, само во 2023 година, од општинската каса на клубот му се доделени 1.577.272 денари“, додаваат од партијата.

ЛО Левица – Струмица, како што додаваат, строго ги осудува овие фамилијарни и партиски доделувања на функции и вработувања бидејќи со ваква пракса никогаш не се добиле позитивни резултати, а само се побива тезата дека живееме во општество со еднакви можности за сите!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK