„Ер тракторите“ ќе може да полетаат кон пожарите, пензионираните пилоти се враќаат на работа

pozari-cuk-3.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа денешната седница, Владата даде согласност на Дирекцијата за заштита и спасување, со договор на дело да ги ангажираат двајцата пензионирани пилоти на „Ер трактори“.

Утре рано претпладне со нив ќе биде потпишан договор на дело.

Веднаш потоа Агенцијата за цивилно воздухопловство ќе ја тргне забраната за летање и „Ер тракторите“ на ДЗС ќе може да полетаат кон пожарот на планината Серта (Конечка планина) а по потреба и кон било кој друг приоритетен пожар за гаснење.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK