–>

Еднократна парична помош од 3500 денари за секое прваче во општина Аеродром

Prvacinja.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Општина Аеродром извести дека реализирале уште една мерка со која директно велат се помага на семејниот буџет и ги мотивира најмладите за успешен почеток на учебната година.

– Продолжува успешно воспоставената практика и во тек е пријавувањето за доделување еднократна парична помош во износ од 3500 денари, наменета за секое запишано прваче во училиштата на територија на Општина Аеродром, велат од Општината.

Рокот за пријавување трае до 29 септември, а родителите на првачињата можат да ги преземат документите на линкот http://aerodrom.gov.mk/dokumenti/formulari или директно во просториите на Општината.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK