–>

ДУИ: Целосно да се расчистат сомнежите во Клиниката за онкологија

ДУИ-Целосно-да-се-расчистат-сомнежите-во-Клиниката-за-онкологија.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Демократската унија за интеграција објави дека со голема загриженост ги следи случувањата околу сомнежите за злоупотреби на Клиниката за онкологија.

Демократската унија за интеграција бара надлежните институции, особено обвинителството итно и темелно да ги истражат сите наводи за сериозна злоупотреба над животот и здравјето на пациентите.

„ДУИ целосно ја поддржува акцијата спроведена пред неколку дена од страна на МВР и Обвинителството и ги повикува институциите да спроведуваат вакви истраги и во другите клиники и институции.

Овие тврдења вклучуваат луѓе инволвирани низ годините и меѓу администрацијата, затоа политичките партии треба да се држат настрана од истрагите и да не ги компромитираат, туку да ги поддржуваат без резерва.

Демократската унија за интеграција бара одговорните лица да излезат пред лицето на правдата и да не се злоупотребува за политички цели во време кога државата се наоѓа пред уште еден важен предизвик.

ДУИ, истотака, апелира да не се линчува целиот медицински персонал кој секојдневно е на должност и спасува животи“, велат од ДУИ преку соопштение.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK