ДИК со први проекции за бројот на пратеници: ВМРО-ДПМНЕ 59, ДУИ 19, СДСМ 18

sobranie.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДржавната изборна комисија ги објави првите проекции за бројот на пратенички мандати – ВМРО-ДПМНЕ има 59 пратеници, а зад нив е ДУИ до 19.

Трет по бројот на пратеници е СДСМ со 18 мандати.

Коалицијата Вреди има 13 пратенички мандати, Левица 6 и ЗНАМ 5 мандати.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK