ДИК: Излезноста до 15 часот е 34.87 отсто

57364729_330393300954943_3861684333685243904_n-1-800x533.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДо 15 чaсот, од вкупно запишани 4.514 гласачи на седумте избирачките места, гласале 1574 односно 34.87 отсто, објави Државната изборна комисија.

Во ИМ 2101 во Желино гласале 428 гласачи односно 43.10%.

Во ИМ 1194 во Крушево, гласале 197 гласачи односно 42 %.

Во ИМ 1202 во Крушево, гласале 67 гласачи односно 22.48 %.

Во ИМ 1272 во Охрид, гласале 226 гласачи односно 31.79 %.

Во ИМ 1470 во Долнени, гласале 173 гласачи односно 26.29 %.

Во ИМ 1470/1 во Долнени, гласале 184 гласачи односно 29.11%.

Во ИМ 1844 во Струга, гласале 299 гласачи односно 39.71 %.

Во споредба со гласањето на 8 мај 2024, до 15 часот, на ова прегласување се забележува зголемена излезеност за 1.21% на овие избирачки места.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK