–>

Ахмети на средба со Хан: Да го продолжиме патот кон ЕУ

Ахмети-на-средба-со-Хан-Да-го-продолжиме-патот-кон.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Претседателот на Демократската унија за интеграција, Али Ахмети денеска се сретна со европскиот комесар за буџет и администрација, Јоханес Хан.

Соговорниците разговараа за скрининг процесот, евроинтеграциите, реформите во администрацијата, уставните измени, состојбите во регионот како и дијалогот меѓу Косово и Србија.

Скрининг процесот се развива според прогнозите, а реформите се континуиран процес.

Ахмети зборуваше за Европскиот фронт како итна потреба за надминување на пречките во интеграцискиот пат и спроведувањето на уставните измени, додавајќи дека политичките партии треба да ги надминат личните интереси и да се фокусираат на иднината на државата и животот на граѓаните.

Комесарот Хан безрезервно ги поддржува реформските и евроинтеграциските напори на нашата земја.

Соговорниците разговарале и за дијалогот меѓу Косово и Србија, апелирајќи земјите да се држат до договорот постигнат во Охрид до финализирање на целосниот договор со взаемно признавање.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK