Месечен хороскоп за јуни 2024 година – втор дел

Screenshot-2024-05-30-194808.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПрвиот летен месец ни носи многу возбудливи астролошки настани. Енергијата на Близнаците дефинитивно ќе не направи сите полетни. Што предвидува месечниот хороскоп за јуни 2024 година?

Лав
Драги Лавови, јуни е вашето време за дружење, постигнување цели и уживање во животот. Ве очекува месец исполнет со социјални активности, нови познанства и можности за личен и професионален раст.

Јупитер, планетата на среќата и експанзијата, од 26 мај е во вашата куќа на пријателството и социјалните врски и ви носи поддршка од пријателите, проширување на вашиот социјален круг и исполнување на вашите желби. Ова е идеално време да се поврзете со истомисленици, да се придружите на клубови или организации и да учествувате во социјални настани.

Венера, планетата на љубовта и убавината, во знакот на Близнаци до 17 јуни ја зголемува вашата популарност, шарм и привлечност. Ова е време кога ќе блеснете во општеството, ќе привлечете внимание и ќе уживате во комплименти. Искористете ја оваа енергија за нови познанства, романтични средби и негување на постоечките врски.

Марс, планетата на акцијата и енергијата, влегува во вашето поле на кариера на 9 јуни, поттикнувајќи ве на акција и донесувајќи ви нови деловни можности. Бидете храбри, преземете иницијатива и покажете ги своите способности. Ова е време кога можете да постигнете значителен напредок во кариерата и да ги постигнете вашите професионални цели.

Девица
Драга Девица, јуни е месецот кога вашата кариера ќе цвета. Со Јупитер, планетата на среќата и проширувањето, влегувајќи во вашето поле на кариера и углед на 26 мај, очекувајте признание, напредување и разни професионални успеси. Оваа позитивна енергија ќе трае до јуни следната година, обезбедувајќи ви долгорочни придобивки и отворајќи ја вратата за нови можности.

Венера, планетата на љубовта и убавината, се придружува на Јупитер во Близнаците од 23 мај до 17 јуни, носејќи дополнителна среќа и хармонија во вашиот професионален живот. Очекувајте да бидете попопуларни кај колегите и претпоставените, што ќе го отвори патот за напредување и остварување на вашите амбиции.

Меркур, планетата на комуникацијата, исто така ќе им се придружи на Венера и Јупитер од 3 до 17 јуни, зголемувајќи ги вашите комуникациски вештини и способност за преговарање. Искористете го овој период за важни разговори, склучување договори и презентирање на вашите идеи.

Марс, планетата на акцијата, влегува во вашето поле на патување, образование и духовност на 9 јуни, поттикнувајќи ја вашата желба за учење, истражување и проширување на вашите хоризонти. Ова е идеално време за патување, запишување курс или семинар или едноставно читање инспиративни книги.

Вага
Драги Ваги, спакувајте ги куферите, бидејќи јуни е месецот што ќе ја разбуди вашата авантуристичка страна. Јупитер, планетата на среќата и проширувањето, влезе во вашето поле на патување, образование и духовност на 26 мај и ќе остане таму до следниот јуни. Очекувајте можности да патувате во далечни земји, да продолжите со вашето образование, да запознаете инспиративни луѓе и подлабоко да се поврзете со вашето внатрешно битие.

Венера, планетата на љубовта и убавината, се придружува на Јупитер во вашата 9-та куќа од 23 мај до 17 јуни, носејќи ви дополнителна среќа, радост и хармонија. Ќе се чувствувате исполнето, цврсто во вашите верувања. Ова е исто така одлично време за патување со пријателите или семејството.

Меркур, планетата на комуникацијата, исто така ќе им се придружи на Венера и Јупитер од 3 до 17 јуни, зголемувајќи ја вашата желба за комуникација, учење и споделување идеи. Искористете го овој период за да истражувате нови култури, да научите странски јазици и да се поврзете со луѓе од различно потекло.

Венера од 17 јуни преминува во вашето поле на кариера и углед, носејќи ви признание, успех и популарност на работа. Ова е идеално време да напредувате во кариерата, да ги презентирате вашите идеи и да ги реализирате вашите професионални амбиции.

Шкорпија
Драги Шкорпии, подгответе се за интензивни промени во јуни, особено во областа на врските и финансиите. Марс, вашата владејачка планета, на 9 јуни се преселува во вашето поле на партнерства, што може да донесе предизвици во односите со партнерите, но и можност за раст и трансформација.

Венера, планетата на љубовта, престојува на полето на трансформација и заеднички ресурси од 23 мај до 17 јуни, па има финансиски благослови преку наследства, инвестиции и заеднички ресурси. Ова е поволен период за решавање на финансиски прашања, инвестиции и планирање на иднината со партнер.

Јупитер, планетата на среќата, исто така е во вашата осма куќа од 26 мај до јуни следната година, што ви носи долгорочна финансиска стабилност и можности за раст. Користете ја оваа енергија за развој на бизнисот, инвестиции во недвижнини или други долгорочни инвестиции.

Меркур, планетата на комуникацијата, се придружува на Венера во вашата осма куќа од 3 до 17 јуни, што носи можности за преговори, комуникација и финансиско решавање. После тоа, Меркур се преселува во вашата деветта куќа, охрабрувајќи ве да учите, истражувате и да ги проширите вашите хоризонти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK