Вишеградска група В4 филмски вечери во Кинотека

159362245_f42917.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо рамки на априлската филмска програма на Кинотеката ќе се одржи циклус филмови Вишеградска група В4 филмски вечери, посветена на кинематографиите на Република Чешка, Република Полска, Република Словачка, и Република Унгарија кои се дел од Вишеградската група.

Циклусот ќе започне на 5 април во 20 часот со проекцијата на комедијата Празни Шишиња, во режија на Зденек Сверак, по што ќе следи проекцијата на филмот Студена Војна на Павел Павликовски на 6 април. Веќе следната недела ќе бидат прикажани и филмовите Инвалид на словачкиот режисер Јонас Карасек на 12 април и Плоштад Москва на унгарскиот режисер Ференц Торок на 13 април.

Сите проекции се бесплатни за сите посетители.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK