Сашко Коцев ја доби наградата „Васил Иљоски“ за особен придонес во театарската уметност

Sasko-Kocev.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСоветот на фестивалот Денови на комедија Куманово во состав Сашо Тодоровски, Александра Михајловска Величковски, Владанка Крстевски, Крсто Богојевски, Сефедин Шабани и Цоки Ристовски одлучија наградата „Васил Иљоски“ која се доделува за особен придонес во театарската уметност, посебно во делот на комедиографијата да му припадне на актерот Сашко Коцев.

Наградата ќе се додели на отворањето на фестивалот кон крајот на септември во Центарот за култура Трајко Прокопиев Куманово.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK