Нoво издание на Капиталното дело „ За македонските работи“ од Крсте Петков Мисирков

za makedoncite raboti
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Издавачката куќа „Матица македонска“ ја објави книгата „За македонските работи“ од Крсте Петков Мисирков, со што ја одбележува 120-годишнината од појавата на капиталното дело за македонскиот јазик.-Според Блаже Конески појавата на книгата е значаен настан во национално-културната историја на македонскиот народ и претставува континуитет во новата историја на нашиот народ, што постапно и неминовно води кон неговото национално осознавање, велат од издавачката куќа „Матица македонска“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK