Ненад Георгиевски и Мијалче Иванов добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“

Ненад-Георгиевски-и-Мијалче-Иванов-добитници-на-државната-награда-„Мито.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНенад Георгиевски и Мијалче-Мишко Иванов се годинашни добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин“ за 2023 година, за остварувања во областа на публицистиката и новинарството од интерес на Северна Македонија.

Наградата за остварување во публицистиката му е доделена на новинарот и публицист Ненад Георгиевски, а Мијалче Иванов е добитник на наградата за остварување во областа на новинарството.

Претседател на Одборот за доделување на државната награда „Мито Хаџи Василев – Јасмин“ е Зоран Бојаровски.

Наградата на добитниците ќе им биде врачена на 21 декември 2023 година во 12 часот, во свечената сала на Собранието на Република Северна Македонија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK