Манифестација „Град на културата“ во Крушево

krushevo
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

По повод почетокот на културната манифестација „Град на културата“, денеска пред споменикот „Македониум“ во Крушево, ќе се одржи прес-конференција.

На прес-конференцијата ќе станува збор за почетокот на манифестацијата „Град на културата 2023“ која годинава ќе се одвива под мотото „Крушево – жив споменик на културата“, и за програмските содржини, на кои ќе говорат министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и градоначалникот на Општина Крушево, Томе Христоски.

Манифестацијата „Град на културата“ ќе започне на 26 мај со настан кој ќе ја најави годината на културна фузија на Крушево.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK