Изложба „Во Цут“ на Горан Костовски

vo-cut
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Центарот за современи уметности во паркот Франкофонија во Скопје денеска ќе биде отворена изложбата „Во Цут“ на дизајнерот Горан Костовски. Изложбата се состои од платна, слики и графики цртани изминативе две години.-Изложбата има за цел да ја претстави пролетта и самото будење на природата. Авторот се поистоветува со будењето на природата како фаза за себе будење низ процесот на депресија и тага и надежта за подобар свет и грижа на планетата земја. Менталното здравје е во фокус на изложбата и има за цел презентирање на нови визии идеи за грижата на луѓето за животната средина и колективната грижа. Цветовите кои што се дел од делата симболизираат љубов, надеж, грижа кон себе и природата, тага, живот, радост, соопштија организаторите.

Изложбата ќе биде отворена до 26 овој месец. Поддржана е од Центарот за современи уметности Скопје, Министерството за култура и Општина Центар.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK