Маж се јавил на 112 и барал помош откако се изгубил во Старо Нагоричане

Screenshot-2024-06-08-165306.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKГраѓанин залутал во реонот на општина Старо Нагоричане, движејќи се накај бањата Стрнобац, соопшти денеска Центарот за управување со кризи.

-Граѓанин се јавил на 112 дека залутал и се изгубил, движејќи се кон Стрновац- бања во Старо Нагоричане. По конференциска телефонска комуникација со дел од службите од Системот за управување со кризи и со ОЦ СВР Куманово, било донесено решено дека дежурните од полицијата од ПС Старо Нагоричане ќе го контактираат директно со лицето и ќе му помогнат – прво ќе му дадат насоки за движење, а потоа ако е потребно и ќе појдат по него на терен според локацијата добиена од неговиот мобилен телефон, соопшти ЦУК.

Полицијата презема мерки за пронаоѓање.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK