Кривична против 36-годишник од Чегране и неговата фирма за „загадување на животната средина и природа“

Кривична-против-36-годишник-од-Чегране-и-неговата-фирма-за-„загадување.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСВР Тетово поднесе кривична пријава против правно лице од село Чегране и 36-годишниот В.С. од село Чегране, управител и сопственик на правното лице, поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „загадување на животната средина и природа“, извести МВР.

– На 23.08.2023 во атар на општина Брвеница, пријавените вршеле складирање и преработка на комунален отпад и непридржувајќи се кон прописите за заштита на животната средина со настанат пожар од поголеми размери извршиле загадување на воздухот, водата, почвата и предизвикале опасност за животот и здравјето на луѓето и уништување на животинскиот и растителниот свет, соопшти МВР.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK