Граната од Првата светска војна најдена во Битола

Граната-од-Првата-светска-војна-најдена-во-нива-во-Новаци.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВчера при ископ во место викано „Стара касарна” во Битола била пронајдена експлозивна направа.

Увид бил извршен, а од пиротехничар од Дирекцијата за заштита и спасување направата била безбедно подигната и било констатирано дека се работи за топовска граната со калибар 75 мм по потекло од пред Првата светска војна.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK