Девизните резерви на крајот на април 4,12 милијарди евра

evra_23243242
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

– Девизните резерви на крајот на март годинава изнесувале 4.123,7 милиона евра, соопшти Народна банка.Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (64,8%), по што следуваат валутите и депозитите (25,4%) и монетарното злато (9,7%).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK