–>

Во Вуковар денеска сеќавање на жртвите од градот во војната од 1991 година

Во-Вуковар-денеска-сеќавање-на-жртвите-од-градот-во-војната.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПод мотото „Вуковар – мој избор за добро или за лошо“ во Вуковар денеска се одбележува 32-годишнината од трагедијата и страдањата во Вуковар во Татковинската војна.

Во овој источнославонски град во војната при распадот на некогашната СФР Југославија во 1991 година беа убиени 2.717 хрватски војници и цивили, а 374 од нив се уште се водат како исчезнати.

Во Вуковар денеска се очекуваат десетици илјади луѓе на манифестација и марш во спомен на жртвите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK