СНС освои најмногу гласови во Белград, Нови Сад и Ниш на локалните избори во Србија

izbori-srbija-1-800x600.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСНС освои најмногу гласови на локалните избори во Белград, Ниш и Нови Сад на локалните избори што се одржаа вчера во Србија во 89 градови и општини во Србија.

Според првичните проценки, во Белград, листата на СНС и СПС „Белград утре“ освоила  52,9 отсто, опозициската листа „Крени промени“ со 17,5 отсто од гласовите, додека на третото место според проценките е листата на опозицијата од поранешната коалиција Србија против насилството-„Го бираме Белград“ со 12,3 отсто. За нив е „Ние силата на народот“ со 9 отсто, и руската партија со 1,2 отсто.

Во Нови Сад, најмногу гласови освоила листата на СНС „Нови Сад утре“ – 53,1 отсто, потоа се „Обединети за слободен Нови Сад“ со 24 отсто, „Крени промени“ со 9,8 отсто гласови, „Херои“ со 3,8 отсто од гласовите и Сојузот на војводинските Унгарци со 1,2 отсто.

И во Ниш најмногу гласови освоила листата на СНС „Ниш утре“, но опозицијата тврди дека нема мнозинство за совет.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK