Самостојниот синдикат на просветните работници на Србија најави протест за понеделник

srbija_345354434
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 – Самостојниот синдикат на просветните работници на Србија (НСПРС) најави протестен собир „Стоп за насилството“ за понеделник, 8 мај, пред Министерството за образование во Белград.„Протестот се организира со цел да се повикаат Владата на Србија и Министерството за образование да направат суштински, не само козметички, промени за конечно да се запре растечкото насилство во општеството и образованието“, се вели во денешното соопштение од Синдикатот.

Тие побараа разрешување на министерот за образование Бранко Ружиќ, како и измени на Кривичниот законик и Законот за основите на образовниот систем. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK