Детално пребарани тунелите, каналите и шахтите, нема траги од Данка: се огласија српските полицајци

ср.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСпецијалистички екипи за спасување од урнатини на Секторот за вонредни состојби од Белград и Нови Сад заедно со други припадници на МВР од раните утрински часови темелно ги пребаруваа тунелите, подземните канали и шахтите со вкупна должина од околу 4,5 километри, во месноста Бањско Поле до градот Бор, и во таа прилика не се пронајдени траги што би укажувале дека таму била двегодишната Данка Илиќ, пренесуваат српските медиуми.

По повеќе од 70 часа детално пребарување на теренот во Бањско Поле, припадниците на Министерството за внатрешни работи продолжуваат со интензивно и оперативно пронаоѓање на девојчето и утврдување на сите факти и околности за исчезнувањето на детето, според последните извештаи.

Медиумите потсетуваат, од моментот на пријавување на исчезнувањето на 26 март, во потрагата по исчезнатото девојче учествуваа стотина припадници на МВР, кои темелно и сеопфатно го прегледаа поширокиот и потесниот простор на ова место со вкупна површина од околу 10 квадратни километри.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK