Дачиќ: Дојдовме на терен каде има многу нагазни мини

dacik
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Српскиот министер за надворешни работи Ивица Дачиќ денеска изјави дека во меѓународната заедница има „многу негативни коментари“ за ситуацијата во Косово „во врска со незадоволството од политиката на Курти“ и неговото непочитување на договорите постигнати во Брисел.Дачиќ за телевизија Пинк изјави дека „целта на сето ова е да се создаде атмосфера на несигурност и страв и да се создадат услови за иселување на Србите“ од Косово.

– Предупредивме дека дојдовме на терен каде што има многу нагазни мини и дека не знаеме каде завршува тоа минско поле, наведе Дачиќ.

Тој додаде дека „во суштина имаме процес кој оди спротивно од очекувањата на сите кои го водат дијалогот“.

Според него, централно прашање за Србија е формирање на Заедницата на српските општини, што никако да дојде на дневен ред.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK