–>

Чех со својот мобилен телефон снимал деца на плажа во Хрватска, го фатиле граѓани

Чех-со-својот-мобилен-телефон-снимал-деца-на-плажа-во.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

По завршување на кривичната истрага од страна на полицијата во Цриквеница, Хрватска, 81-годишен државјанин на Чешка е предаден на надзорник на притвор.

Хрватската полиција го сомничи дека фотографирал и снимал деца на една од плажите во месноста Цриквеница.

Притоа сторил кривично дело повреда на приватност на дете. Мобилниот телефон со кој го извршил кривичното дело е одземен.

Во овој случај полицијата постапила по дојава од граѓани, кои забележале маж со сомнително однесување и го задржале до доаѓање на полицијата, објавија хрватските медиуми.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK