Борисов: Ќе го искористиме првиот мандат за формирање влада со свој премиер

borisov
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

ГЕРБ ќе го искористи првиот мандат за формирање влада со свој премиер. Кандидатот утре во Народното собрание ќе биде претставен пред сите лидери на политичките сили. Ова е одлуката на Извршниот комитет на партијата, која на брифинг ја соопшти нејзиниот лидер Бојко Борисов.„Апелирам до сите партии – избори во август, без буџет, е катастрофа. Ние сме категорично решени да формираме влада, што и да не чини тоа“, нагласи Борисов.

„Го одредуваме мандатот, ги бараме одговорните партии“, додаде лидерот на ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK