Поскапуваат патарините во Србија, познати се новите цени

Screenshot-2024-07-06-120747.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВладата на Србија даде зелено светло за новиот ценовник на Јавното претпријатие Патишта Србија.

Новите цени на патарините ќе важат од 10 јули, стои во новата Одлука за висината на посебната такса за користење на јавниот пат, неговиот дел и патниот објект, што ја донесе Јавното претпријатие Патишта Србија.

Ова се новите цени на поединечните делници на српските автопати:

Белград – Шид: 500 динари (265 денари)

Обреновац – Прелина: 560 динари (295 денари)

Белград – Суботица: 800 динари (420 денари)

Белград – Врбас: 470 динари (250 денари)

Белград – Ниш југ: 1.130 динари (595 денари)

Белград – Димитровград: 1.670 динари (880 денари)

Белград – Баточина: 500 динари (265 денари)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK