Оштетени дел од агрометеоролошките мерни станици во Кавадарци

opstina Kavadarci
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Општина Кавадарци во соработка со агрономскиот тим, изврши увид на агрометеоролошките мерни станици и констатира дека  дел од нив се оштетени,  отстранети се делови од мерните станиците. За ова попладнево информираа од кавадаречката локална самоуправа.

– Во кординација со Глигор Тодоров, претставник од Агро Вардар, извршена е замена на истите. Апелираме дека деловите кои се во состав на мерната станица, не можат да се искористат доколку не се во склоп на самата станица, со тоа не можат да бидат реупотребени, соопштија од Општина Кавадарци.

Оттаму апелираа со укажување, да не се врши оштетување и одземање на деловите од агрометеоролошките мерни станици, се со цел подобро управување и читање на податоците.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK