–>

Мостот „Беласица“ од денес делумно отворен за сообраќај

Мостот-„Беласица-од-денес-делумно-отворен-за-сообраќај.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Согласно експертскиот извештај за состојбата на мостот на бул. „Беласица“, утврдено е дека мостот нема структурни оштетувања кои ја нарушуваат неговата безбедност, соопштија од Град Скопје.

– Од извештајот констатирано е дека има површинско напукнување на надворешниот бетонски слој во средишниот дел на едната страна на мостот, предизвикано од горењето на изолацијата на топловодните цевки на ЕСМ, кое ЕСМ ќе го санира со цел поставување нови топловодни цевки како нивна обврска за овозможување непрекинато снабдување на граѓаните на градот со топлинска енергија, велат од градската администрација.

Оттаму додаваат дека од денес, мостот на булеварот „Беласица“ ќе биде отворен за сообраќај само за лесни возила во двете крајни коловозни ленти, додека двете средишни коловозни ленти ќе бидат отворени во моментот на завршување на градежните работи од страна на ЕСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK