Канадска „Магна“ почнува со изградба на фабрика во Штип

magna
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Штип денеска ќе биде означен почетокот на градежните работи за инвестицискиот проект на компанијата „Магна Мехатроникс“ во Технолошко индустриската развојна зона – Штип.

На настанот најавено е обраќање на премиерот Димитар Ковачевски, потпретседателот на компанијата „Магна Интернационал“ Дејвид Креспи, како и на директорот на ТИРЗ, Јован Деспотовски.

Инвестицијата е во вредност од 40 милиони евра и според најавите првично ќе се вработат 600 лица.

Во фабриката ќе се произведуваат електро-механички делови за автомобили.

Канадската комппанија „Магна Интернешнал“ веќе има отворено објект во Струга за креирање и склопување на ретровизори.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK